header banner
Default

Bitcoin (BTC) Ağında 400000 İşlem Onay Bekliyor! Neden Bu Tıkanıklık?


Güncelleme:

BRC-20’nin popülaritesi nedeniyle, şu anda Bitcoin (BTC) ağında onay bekleyen 400.000’den fazla işlem var ve bu da rekor bir seviyeye işaret ediyor.

Bilindiği üzere Bitcoin ağını kullanan yeni BRC-20 ağında çok sayıda meme token olarak nitelendirilebilecek token basılıyor. Bazı büyük borsaların da bu tokenleri listelemeye başlaması ile birlikte BTC ağında büyük bir tıkanıklık başladı. Öyle ki kısa bir süre önce Binance, ağdaki tıkanıklık nedeniyle Bitcoin çekimlerini geçici olarak durdurdu.

BRC-20 Tokenlerinin Kullandığı Ekstra Veriler Bitcoin Ağının Tıkanmasına Yol Açıyor

VIDEO: #Bitcoin Analiz - Hangi Seviyeler Onemli? Kisacik Bir Bitcoin Analizi! Btc Teknik Analiz Forex
Crypto Ramço

Bununla birlikte Bitcoin geliştiricileri durumdan memnun değil, bu BRC-20 işlemlerinin BTC ağınının tıkanmasına yol açtığını ve işlem ücretlerinin oldukça yüksek bir seviyeye yükselmesine neden olduğunu düşünüyorlar.

BRC-20 tokenleri Ordinals adı verilen ve kullanıcıların veri depolama ve alışverişi için bir format olan JSON kullanarak Bitcoin ağına veri yazmalarını sağlayan bir protokol kullanıyor.

JSON, JavaScript Object Notation (JavaScript Nesne Gösterimi) anlamına geliyor ve aşağıdaki gibi isim ve değer çiftleri kullanarak veri yazmanın bir yöntemi olarak kullanılıyor: {“isim”: “Ali”, “yaş”:25}.

Ordinals, token sözleşmeleri hakkında tokenların adı, sembolü, arzı ve sahibi gibi bilgileri depolamak için JSON işlevini kullanıyor.

Basitçe anlatmak gerekirse, BRC-20 tokenleri aslında Bitcoin’in en küçük birimi olan Satoshi’lerden başka bir şey değil. Yalnızca bu Satoshi’lere Ordinals protokolü kullanılarak ekstra veriler ilişkilendiriliyor.

Bu ekstra veriler tokenin ne tür bir token olduğunu ve bir satoshi’de kaç token bulunduğunu gösteriyor. Örneğin, 100 milyon arzı ve satoshi başına 1000 token oranı olan ABC adında bir BRC-20 tokeniniz varsa, ABC’nin bir satoshi’si 1000 ABC tokenine eşittir. Veriler ayrıca tokenların kime ait olduğunu ve diğer kullanıcılara nasıl aktarılacağını da bildiriyor.

BRC-20 tokenleri Bitcoin ağında normal BTC işlemlerine kıyasla daha fazla veri ve alan kullanır, çünkü tokenler hakkında ekstra bilgi depolamak zorundadırlar. Bu da blok alanı talebini artırdıkları ve ağı kullanmak isteyen herkes için işlem ücretlerini yükselttikleri anlamına geliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Sources


Article information

Author: John Garrett

Last Updated: 1700300162

Views: 621

Rating: 3.8 / 5 (77 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Garrett

Birthday: 2011-09-27

Address: 3367 Gloria Haven Suite 108, Toddbury, TX 10963

Phone: +3664290362891072

Job: Article Writer

Hobby: Cooking, Card Collecting, Board Games, Skateboarding, Telescope Building, Coin Collecting, Wildlife Photography

Introduction: My name is John Garrett, I am a tenacious, unreserved, radiant, exquisite, resolute, transparent, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.