header banner
Default

Waarom zijn de prijzen van Bitcoin en Ethereum binnen enkele minuten met bijna 10% gedaald?


Table of Contents

  shutterstock_782178517-1625647136

  Baptiste Lambert

  door Baptiste Lambert
  gepubliceerd op om
  3 min lezen

  De koers van de twee grootste cryptomunten kelderde gisteravond, net toen het nieuws van het faillissement van de Chinese vastgoedgigant Evergrande uitkwam, alvorens enigszins te herstellen. Toch zijn deze twee gebeurtenissen niet met elkaar verbonden.

  In het nieuws: Bitcoin daalde onder de 26.000 dollar.

  • Bitcoin en Ethereum daalden bijna 10 procent in enkele minuten, gevolgd door een gedeeltelijk herstel. Vanochtend bevinden beide cryptovaluta’s zich opnieuw in negatief gebied en worden ze respectievelijk verhandeld voor 26.500 en 1.689 dollar op moment van schrijven. 
  • De twee grootste cryptovaluta hebben dus al hun winsten van juli verloren. Herinner u dat de piek van Bitcoin in juli 31.000 dollar was.
  • De jaarlijkse winsten blijven echter aanzienlijk, aangezien Bitcoin het jaar 2023 begon net boven de 15.000 dollar, wat neerkomt op een stijging van 55,8 procent, terwijl Ethereum het jaar net onder de 1.200 dollar begon en een stijging van 36,5 procent optekende.

  De reden: waarom deze daling?

  • De daling van Bitcoin en Ethereum viel samen met de aankondiging van het faillissement van de vastgoedgigant Evergrande, maar de verklaring ligt elders.
  • Het waren de resultaten van SpaceX die de vonk deden overslaan. Men ontdekte namelijk dat het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk de waarde van zijn Bitcoin-activa in de afgelopen twee jaar met 373 miljoen dollar had verminderd en zijn cryptovaluta had verkocht.
  • De cryptomarkt volgt nauwlettend elke beweging van Elon Musk. In februari steeg Bitcoin met 15 procent op één dag toen Tesla aankondigde 1,5 miljard dollar te hebben geïnvesteerd in cryptomunten. Drie maanden later gooide Tesla het roer echter al om.

  Het belangrijkste: de SEC als scheidsrechter.

  • De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft het gemunt op de twee grootste exchanges, de platforms Binance en Coinbase.
  • Maar dat kan overschaduwd worden door een andere zaak. De SEC moet binnenkort beslissen over Bitcoin- of Ethereum-gerelateerde ETF’s. Vooral BlackRock heeft sterke interesse getoond.
  • De beslissing is uitgesteld en zou in oktober moeten plaatsvinden, maar de zaken lijken goed te staan voor Ethereum, volgens een rapport dat gisteravond door Bloomberg is gepubliceerd.
  • Als de SEC dergelijke ETF’s zou goedkeuren, zou er geen twijfel over bestaan dat de koers van de betrokken cryptovaluta omhoog zou schieten. Dit, samen met de komende halvering van Bitcoin in het volgende voorjaar, zou de voedingsbodem kunnen vormen voor een nieuwe beursrally voor cryptomunten. Het zeer gerespecteerde investeringsbedrijf Fundstrat ziet zelfs Bitcoin stijgen naar ongeveer 180.000 procent. (as)

  Sources


  Article information

  Author: Maureen Roth

  Last Updated: 1699348804

  Views: 1305

  Rating: 4.4 / 5 (60 voted)

  Reviews: 94% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Maureen Roth

  Birthday: 1939-08-15

  Address: 9555 Daniel Burg, Coxchester, CA 74553

  Phone: +3777487573341694

  Job: Software Developer

  Hobby: Soccer, Board Games, Kite Flying, Orienteering, Whiskey Distilling, Card Collecting, Running

  Introduction: My name is Maureen Roth, I am a spirited, treasured, brilliant, important, esteemed, dear, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.