header banner
Default

Met een foto is het binnenkort mogelijk om pasjes in Google Wallet op te slaan


Google Wallet heeft een interessante update gekregen: je kunt nu pasjes toevoegen aan de app door simpelweg een fotootje te maken. Je maakt bijvoorbeeld een foto van je fitnesspasje (zolang er maar een QR-code of streepjescode op staat) en Google Wallet kan op basis daarvan een digitale variant maken van je pasje.

Pasjes toevoegen via foto

VIDEO: How to Use Google Wallet (2023 Edition) - Google Pay/Wallet Tutorial
MKs Software House

Of we er in Nederland net zo veel mee kunnen als in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is onbekend: het is daar bijvoorbeeld mogelijk om je zorgverzekeringspasje op te slaan. Handig, want zo heb je die altijd voorhanden, ook als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en alleen een telefoon, oordopjes en een huissleutel bij je hebt. Immers gebeuren er juist bij zulke sporten wel eens ongelukken waarbij zo’n zorgpas van -sorry voor deze woordgrap- pas kan komen. In de Verenigde Staten kun je bijvoorbeeld ook je rijbewijs erin zetten. Ook dat zou handig zijn in Nederland: dan heb je immers altijd een vorm van identificatie bij je.

Het is ook de bedoeling om je hele check-inproces op bijvoorbeeld een vlucht te laten doen via de Berichten-app, waarbij de boardingpass naar de Berichten-app wordt gestuurd en opgeslagen wordt binnen de Wallet. Dat verwachten we echter nog lang niet in Nederland. Dat moet per luchtvaartmaatschappij worden uitgerold en in eerste instantie werkt Google hiervoor samen met Vietnam Airlines. Voor treinen kan het ook, maar daarvoor is Google voor de primeur in zee gegaan met Renfe uit Spanje.

Je kunt straks met een foto pasjes opslaan in Google Wallet

Google Wallet

VIDEO: How to use Google Wallet to pay in stores
Google Help

Google maakt het mogelijk om wat meer gevoelige, vertrouwelijke pasjes toe te voegen en het idee daarbij is dat je ze achter slot en grendel kunt zetten. Zo kun je ze alleen zien door een pincode in te toetsen of je vingerafdruk te laten scannen.

De functie is op dit moment nog niet beschikbaar binnen de portemonnee-app: Google zegt dat het binnenkort komt, of later dit jaar: ze zijn er nog niet helemaal uit zo te zien, maar in ieder geval ergens in 2023.

Maak jij volop gebruik van Google Wallet? Wat doe je er zoal mee? Laat het achter in de comments.

Google Wallet

Google Wallet

VIDEO: How To Add Password To Google Wallet (Super Easy)
Solution Company

Google Wallet

VIDEO: How to Add Tickets to Google Wallet? - Google Wallet Tips
Just Ask Me

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

Gerelateerde artikelen

VIDEO: How to Use Google Wallet in 2023 (The Easy Way) Step by Step
How To Tech

Sources


Article information

Author: Katrina Livingston

Last Updated: 1703923802

Views: 964

Rating: 4.7 / 5 (96 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Katrina Livingston

Birthday: 2005-02-06

Address: 59362 Adams Street Suite 248, Lindsayfort, WV 05597

Phone: +3828064781848001

Job: Police Officer

Hobby: Juggling, Stamp Collecting, Pottery, Running, Swimming, Cycling, Chess

Introduction: My name is Katrina Livingston, I am a accessible, frank, Gifted, bold, priceless, receptive, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.