header banner
Default

Bitvavo groeit voort: ontdek de twee nieuwe cryptocurrencies


De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo toont momenteel een opvallende mate van activiteit. Het crypto nieuws staat de afgelopen tijd namelijk regelmatig in het teken van nieuwe toevoegingen aan het ruime crypto-aanbod. De grootste beurs van ons land heeft vandaag wederom de komst van twee nieuwe cryptomunten naar buiten gebracht. GMX (GMX) en JasmyCoin (JASMY) zijn vanaf nu verhandelbaar op het handelsplatform. Na het lezen van dit artikel weet je exact wat deze projecten inhouden.

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, dan kun je nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Door te registreren via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account. Deze kun je vervolgens uitgeven aan welke crypto je maar wil.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

GMX: crypto DEX

VIDEO: Bitvavo Uitdaging wk 2: Nieuwe nummer 1 is al 2x zoveel waard!! Welke munten doen het goed?
Crypto Nederland

GMX is een decentralized exchange, ook wel DEX genoemd, dat in september 2021 werd gelanceerd op het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Arbitrum (ARB). Wanneer je de geschiedenisboeken verder induikt, kom je erachter dat GMX een rebranding is van de in 2017 gelanceerde Gambit exchange. In januari 2022 werd GMX tevens uitgerold op het netwerk van Avalanche (AVAX), wat ook een Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele blockchain is.

GMX is een gedecentraliseerde spot- en perpetual exchange die gebruikers in staat stelt om zonder tussenkomst van derden direct vanuit hun wallet te handelen. Handelaren in perpetuele contracten kunnen bovendien tot 50x leverage gebruiken op GMX.

De GMX-token is zowel een utility als een governance token. Bezitters van GMX-tokens krijgen inspraak in de besluitvorming om zo invloed uit te oefenen op de toekomst van de DEX.

Bovendien kan de token gestaket worden om onder andere recht te krijgen op 30 procent van alle gegenereerde handelsvergoedingen. Naast de GMX-token beschikt het platform ook over de GMX Liquidity Provider Token (GLP) die gebruikers ontvangen wanneer zij liquiditeit verschaffen voor het platform. 70 procent van alle handelskosten gaan naar bezitters van deze GLP-tokens.

Advertisement

JasmyCoin: op Ethereum gebaseerde token

VIDEO: BITVAVO WALLET ADRES ACHTERHALEN | Ontdek je Bitvavo wallet adres om crypto naartoe te versturen
WijsGeld

JasmyCoin is een zogenoemde ERC-20 token, ofwel een token dat op de blockchain van Ethereum draait. Jasmy Coin is gelanceerd door Jasmy Inc, een bedrijf gerund door voormalige leidinggevenden van Sony, en vond net als GMX in 2017 het levenslicht.

Het Jasmy platform creëert en onderhoudt een infrastructuur waarmee gegevenseigenaren hun data veilig kunnen opslaan en uitwisselen en biedt gebruikers de mogelijkheid om volledige controle te hebben over wie toegang heeft tot deze gegevens. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om het gebruik van persoonsgegevens te traceren en deze tevens tijdens gebruik te anonimiseren.

Gebruikers kunnen hun persoonlijke gegevens uploaden naar de zogenoemde Jasmy Personal Data Locker (PDL) in ruil voor JASMY-tokens, terwijl bedrijven JASMY-tokens juist gebruiken om toegang te krijgen tot deze gegevens.

Sources


Article information

Author: Daniel Peterson

Last Updated: 1700163361

Views: 553

Rating: 4.2 / 5 (86 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daniel Peterson

Birthday: 2007-07-13

Address: 68039 Rachel Brook Apt. 782, South Matthew, DC 00773

Phone: +4313828745390550

Job: Tour Guide

Hobby: Rock Climbing, Surfing, Running, DIY Electronics, Gardening, Role-Playing Games, Beer Brewing

Introduction: My name is Daniel Peterson, I am a exquisite, intrepid, welcoming, clever, honest, frank, Colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.